Zápisky z hiku: Ďaleko sme nedošli, ale hlavne že nám to pristalo

9. 9. 12:00

Poznáte to sami, hike alebo túra znie na papieri ako skvelý nápad - pretiahnete telo, zapracujete na kondícii a ešte sa na každom kroku budete kochať krásami prírody. Lenže realita je mnohokrát iná. Väčšinu cesty šliapete do kopca, pozeráte len pod nohy, aby ste si nezvrtli členok, a na vrchole ten výhľad za veľmi nestojí, pretože je zamračené a hmlisté. V tej chvíli z toho musíte vyťažiť maximum: zaujať pózu a vo svojom novom vypiplanom outfite nafotiť nejaký ten content na siete. Pravidlo každej túry teda znie: outfit robí výlet.


 

Foto: Freepik.com

Štýlové funkčné oblečenie vás poženie k cieľu


Pri výstupoch a dlhých výletoch je vhodné oblečenie alfou a omegou kvalitného zážitku. Základom je funkčnosť a padnúci strih. Nechcete predsa, aby ste si na každom kroku museli upravovať legíny, ktoré sa neustále zhŕňajú, alebo sťahovať tričko, ktoré je vám veľmi krátke, takže vám ťahá na chrbát. Vyberte si z ponuky značky DIM Sport, ktorá spĺňa kritériá náročných športovcov aj módnych nadšencov. Venujte pozornosť výberu celého outfitu, od ponožiek až po čelenku, a voľbu prispôsobte počasiu.

Oblečenie na turistiku - checklist:
o športové nohavičky
o športová podprsenka na širokých ramienkach
o outdoorové vysoké ponožky
o funkčné legíny
o funkčné tričko
o funkčná mikina s prestrihom na palec
o vesta
o trekingová obuv

Foto: Freepik.com

Biker shorts a športové legíny prepožičia štýl aj pohodlie


Ťažko hľadať univerzálnejší kúsok v skrini, ako sú legíny. Máte chuť na dávku elegancie? Oblečte k nim dlhšiu bielu košeľu a svetrovú vestu. Alebo chcete zapadnúť do streetwear komunity? Potom ich doplňte oversized tričkom s potlačou a trendy teniskami. Rozhodne ich ale oceníte aj na horách, kde vám poskytnú pohodlie a funkčnosť. V letných mesiacoch natiahnite ich krátku variantu v podobe biker shorts a hurá za dobrodružstvom.

Foto: Freepik.com

Z tréningu na kávu v športovej podprsenke


Športové oblečenie ľahko vynosíte aj v meste. Veľmi populárne sú tzv. matching sets kombinujúce športové legíny či šortky a ladiacu športovú podprsenku alebo top. Zaručia vám nielen obdivné pohľady módnych guru, ale aj komfort. Športové kúsky sú ušité z príjemných a priedušných materiálov, ktoré nikde nedrú a nedajú najavo potenie.

Naše Bambus shorts sú navyše vpredu bezšvové a majú vysoký pás, ktorý neškrtí, ale podrží.